Kandovaná pomerančová kůra



Ingredience
200 g pomerančové kůry
220 g krupicového cukru
250 ml vody

Pomerančovou kůru dokonale omyjeme a 3 dny ji máčíme ve vodě, aby se zbavila hořkosti a chemikálií. Alespoň jednou denně vyměníme vodu za novou.

Po třech dnech kůru zcedíme, nakrájíme na malé kostičky a povaříme ji asi 15 minut do měkka v čisté vodě.

Krupicový cukr rozvaříme s 250 ml vody. Do tohoto rozvaru dáme pomerančovou kůru, kterou dále vaříme, až se odpaří všechna voda a cukr se začne nabalovat na kostičky pomeranče.

Pomerančovou kůru rozprostřeme na plech vyložený svačinovým papírem a necháme ji zaschnout do následujícího dne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *