Rybízové sušenky s mandlemi a bílou čokoládou

Uplynulá neděle měla být podle předpovědi chladná a deštivá, ale nakonec se sluníčko ukázalo a docela i hřálo, tak jsme vyrazili na výlet. A to se mi na Brně hrozně líbí, že je to všude relativně blízko a má krásné okolí. Severně se můžete kochat lesy a výhledy jak na horách a jižně zase lehce zvlněnou krajinou s vinohrady, sady a impozantní Pálavou.


Nás to tentokrát zaválo do Kuřimi, odkud jsme se vydali do Brna a pěkně nás kromě toho sluníčka zahřál i výšlap na Babu. Výlet se neobejde bez svačinky, na kterou byly mimo jiné i tyhle voňavé křehké máslové sušenky s červeným rybízem. To nejlepší nás ovšem čekalo v cíli, první letošní grilování! Vepřové v hořčičné marinádě, vepřové v marinádě z bylinek, vína a koňaku, daňčí hřbet na rozmarýnu a k tomu skvělý loňský Veltlín z Wachau.


Inspirace z časopisu Sweet Dreams.

Suroviny na 26 ks
150 g hladké mouky
30 g blanšírovaných mandlí
80 g třtinového cukru
špetka soli
125 g změklého másla
100 g čoček z bílé čokolády
100 g červeného rybízu (může být i mražený)

Na dva plechy položíme pečicí papír.

Mandle nasekáme na hrubo. Mouku promícháme s mandlemi, třtinovým cukrem a solí. Zapracujeme do ní máslo, až se dobře propojí, přidáme čočky z bílé čokolády. Z těsta odebíráme kávovou lžičkou kousky, ze kterých vytvarujeme kuličky, ty klademe ve větších rozestupech, protože se při pečení hodně roztečou, na plechy. Kuličky lehce zploštíme a zatlačíme do každé několik kuliček červeného rybízu.

Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180°C s ventilátorem. Po upečení necháme vychladnout na plechu a následně sušenky sloupneme z pečicího papíru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *