Zázvorky II.

Zázvorky nadýchané jako rakvičky se některým moc nedaří, tak přidávám recept na jinou variantu. Tyto jsou křupavé a připomínají spíše sušenky. Jsou z třeného těsta, které je hutné a jen lehce lepivé, díky tomu se s ním dobře pracuje. Nejlépe chutnají, když do nich přidáte i čerstvý zázvor.

Suroviny na 130 ks
480 g hladké mouky
3 vejce
200 g moučkového cukru
1 lžička másla
3 g amonia
40 g čerstvého zázvoru + 1 lžička sušeného zázvoru nebo jen 3 lžičky sušeného zázvoru (může být i více, podle chuti)

Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu.

Všechny suroviny smícháme a společně je třeme v robotu asi 2 minuty. Vznikne hutné, lehce lepivé těsto. To rozválíme na plát silný 4 mm, snažíme se těsto co nejméně podsypávat hladkou moukou. Vykrajujeme zázvorkové tvary a klademe je obráceně, tedy horní stranou dolů, na plech vyložený pečicím papírem. Zázvorky necháme 12 hodin zaschnout.

Pečeme cca 15 minut v horkovzdušné troubě vyhřáté na 155°C. Zázvorky potřebují minimálně týden na odležení v uzavřené nádobě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *